Bucătarul Răzvan Burleanu și ospătarii săi de la Comisia Tehnică

Comisia Tehnică a FRF a recomandat rezilierea contractului selectionerului Christoph Daum, sun comunicatul în limbaj plin de rumeguș al site-ului FRF.  
De fapt, e ca și cum bucătarul ar comanda o întîlnire a ospătarilor din resturant și i-ar pune să gătească o ciorbă de burtă. Apoi, aceștia din urmă ar recomanda ca totuși să o facă bucătarul. Totul pentru a abate atenția de la faptul că bucătarul n-ar prea avea chef de muncă. Doar a pasat responsabilitatea.
Singurul care s-a salvat a fost Marcel Pușcaș, ăsta și-a dat seama că e de fapt ospătar și nu e treaba lui să învîrtă de polonic.
Domnul Burleanu mizează pe asta și ne crede dobitoci. Că tot Comisia Tehnică l-a pus și tot ea îl dă jos pe neamt. Fals! Mihai Stoichiță a fost pus într-o situație penibilă, dar așa e când te duci cu miloaga să prinzi și tu un post la Casa Fotbalului, atunci când nimeni nu îți mai oferă nicio posibilitate de a antrena prin Liga 1. Șmecherii te-au luat, ți-au dat o funcție și acum se folosesc de tine.
Dacă totul ieșea bine, Burleanu, Vochin și Daum defilau pe Arena Națională, cu zeci de microfoane în nas, demonstrând că sunt manageri de succes. Alt amănunt: fiecare ședință de Comitet Executiv e plătită cu 2000 lei de persoană, iar la Comisia Tehnică ghici cât? Nu cumva unii care ajung acolo vin pentru că n-au o altă sursă de venit, nu pentru a face constructiv? E o înrebare grea, dar care trebuie formulată în contextul actualei situații a fotbalului românesc.
Mircea Sandu, pe vremuri, se spăla pe mîini cu câte un selecționer dând vina pe Comitetul Executiv. La vremuri noi, obiceiuri noi: domnul doctor în științe politice ne aburește cu Comisia Tehnică. A fi bărbat e greu. Foarte greu.

About the Author

Daniel-Andrei Nazare

Daniel Nazare este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de acest gen din România. Este senior-editor la revista 100 % Sport, editor-coordonator la www.ilfovsport.ro si blogger www.adevarul.ro. Are o vechime de peste 20 de ani în presă românească, debutul petrecandu-se la ziarul Ziua in octombrie 1996. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A colaborat cu publicaţia spaniolă AS şi a comentat meciuri din campionatul Spaniei în perioada 2006-2008 la Boom Sport One. Daniel Nazare este E-Tutore - Specializare pedagogică pentru formatori în învăţământul de la distanţă, diplomă obţinută în 2012 la Madeira (Portugalia). Din decembrie 2017 este posesor al Licentei C UEFA pentru antrenori de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *