Concluzie: nu jucăm nimic, predictibilitate zero

Echipa națională are un palmares catastrofal: 5 meciuri fără victorie acasă, 4 partide fără gol marcat acasă. Am știut mereu să criticăm selecționerul. o facem și acum, dar cauzele sunt mai complexe, vin din trecut și se întind în prezent. Despre mandatele Sandu și Burleanu am vorbit suficient, unul a fost catastrofal, celălalt a dat inițial semne de însănătoșire, dar astăzi poate fi comparat fără probleme cu cel precedent. Pînă și primele de calificare sunt la fel, jocul echipei, de asemenea.
Prestația dezamăgește, alegerile și schimbările lui Daum nu ne mulțumesc, Keșeru se laudă cu golurile marcate împotriva celor de Neftochimik, Montana și Vereya, fără să impresioneze la națională. În alte timpuri, cazone ale lui Tata Puiu, atacantul se văita că nu i se dă șansă. Ne doare când Budescu și Alibec fac spectacol pentru echipele lor de club, dar n-au loc în primul 11. Ne doare când ni se spune că vrem calificare, dar nu avem posesie, că toate antrenamentele s-au desfășurat după principiul „pase doar pe jos”, iar noi am aruncat baloanele „pe lungă și pe a doua”, vorba lui Hagi.
Tricolorii si-au pierdut respectul publicului pentru că par o echipă obosită, dacă nu chiar sunt. Mai e un adevăr aici: ei vor, dar nu au putut. Materialul e prost, dar noi îl certăm pe croitor. Dacă e prost, de ce visăm la turnee finale? Doar pentru că, acum 20-30 de ani, aveam o echipă bună?
Ce facem acum cu predictibilitatea zero a domnului doctor în științe politice, Răzvan Burleanu? Încercăm tineri, excludem bătrănii, formăm o nouă națională? Sunt niște întrebări la care nu răspunde nimeni, din păcate. Pe de-o parte ne agățăm de locul 2, sunt șanse de baraj reale, pe de alta vrem reconstrucție. Vrem și una și alta, dar ca de obicei alergăm după iluzii.

About the Author

Daniel-Andrei Nazare

Daniel Nazare este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de acest gen din România. Este senior-editor la revista 100 % Sport, editor-coordonator la www.ilfovsport.ro si blogger www.adevarul.ro. Are o vechime de peste 20 de ani în presă românească, debutul petrecandu-se la ziarul Ziua in octombrie 1996. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A colaborat cu publicaţia spaniolă AS şi a comentat meciuri din campionatul Spaniei în perioada 2006-2008 la Boom Sport One. Daniel Nazare este E-Tutore - Specializare pedagogică pentru formatori în învăţământul de la distanţă, diplomă obţinută în 2012 la Madeira (Portugalia). Din decembrie 2017 este posesor al Licentei C UEFA pentru antrenori de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *