Îl avem pe Jose Mourinho al handbalului. Și ce dacă?

Handbalul masculin românesc e în cădere liberă. FR de Handbal a făcut însă o mutare extraordinară, aducându-l pe Xavi Pascual, antrenorul celor de la FC Barcelona. Toată lumea sportului credea că e o problemă a tehnicianului. Că românul, indiferent care e numele lui, este depășit, că nu e la curent cu handbalul momentului. Că el e motivul pebrru care nu ne calificăm nicăieri și nu batem pe nimeni. Evident că nu asta era hiba.
Recenta necalificare la turneul final Euro 2018 ne-a demonstrat că nu antrenorul greșea, ci problema ar putea fi la jucători. Care pot fi neserioși, care poate nu dau totul la echipa națională, care poate nu sunt profesioniști și lista poate continua. sau pot fi și alte probleme de care publicul nu poate afla.
După primele două meciuri câștigate au urmat patru pierdute la rând. Nu ne-am calificat, însă am avansat față de precedentele ediții, am făcut un pas înainte. Obiectivul principal e Tokyo 2020, să fim acolo. Sigur, pare irealizabil. Dar trebie să mergem înainte, nu să privim înapoi și să ne văităm așa cum am făcut-o până acum.
E cel mai ușor să dăm în Pascual și să-l scoatem vinovatul principal. Dacă âl aducem pe Jose Mourinho la Concordia Chiajna, ne garantează cineva că sezonul umător nu se va mai bate la retrogradare? Dacă ajunge Jurgen Klopp la FCSB, putem spune că Gigi Becali e campion? Nu el e problema, el e doar cel care ne poate ajuta. Mai trebuie să vrem și noi.
Partea frumoasă e că avem un public de handbal, dar nu avem rezultate. La băieți. Ce ne oprește să muncim și să revenim la vârf? Antrenorul spaniol să aibă continuitate, să schimbăm mentalitatea și să muncim mai mult. Cred că dacă vom merge pe această linie, n-au cum să nu vină rezultatele. Ne trebuie răbdare și tutun. Așa spune vorba. Sigur că e numai despre răbdare.

About the Author

Daniel-Andrei Nazare

Daniel Nazare este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de acest gen din România. Este senior-editor la revista 100 % Sport, editor-coordonator la www.ilfovsport.ro si blogger www.adevarul.ro. Are o vechime de peste 20 de ani în presă românească, debutul petrecandu-se la ziarul Ziua in octombrie 1996. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A colaborat cu publicaţia spaniolă AS şi a comentat meciuri din campionatul Spaniei în perioada 2006-2008 la Boom Sport One. Daniel Nazare este E-Tutore - Specializare pedagogică pentru formatori în învăţământul de la distanţă, diplomă obţinută în 2012 la Madeira (Portugalia). Din decembrie 2017 este posesor al Licentei C UEFA pentru antrenori de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *