Ionuț Negoiță. A fost bun, dar nu mai e bun

Pe vremea când Dinamo era mai aproape de faliment decât e azi de playoff, a apărut un nene care a salvat echipa. De la retrogradare, de la desființare, de la salarii neplătite. Atunci era bun. Nu conta că nu are treabă cu fotbalul, că nu știe nimeni cine e, că e sau nu prieten cu Ponta sau cu PSD-ul. Era omul ideal la momentul potrivit. Roș-albii au fost prima echipă românească ieșită din insolvență, iar haita începea să spere. Numele lui: Ionuț Negoiță.

Au antrenat pe rând Mulțescu, Rednic, Andone, Stoican, Teja, Contra și Miriuță. Toți au fost geniali, iar patronul era vinovat. Numai el. Jucătorii, în frunte cu Steliano Filip și Nedelcearu, au avut prestații extraodinare. Patronul vinovat, numai el. Când au băut jucătorii în cantonament, în diverse ocazii, tot patronul era vinovat. El trebuia să-i urmărească, nu? Să stea cu bâta pe ei sau la un pahar de whisky cu energizant?

Ceea ce citim și vedem azi este că doar patronul Ionuț Negoiță este răspunzător pentru toate insuccesele lui Dinamo. A fost mai discret ca Gigi Becali, cică nu e bine, a plătit salarii mai bune decât echipe precum CFR Cluj și Universitatea Craiova, a acceptat să-l aducă pe Contra, actualul selecționer al echipei naționale, într-un moment când acesta era dat afară de prin Segunda Division. A făcut toate astea și drept răspuns fanii îl amenință cu moartea și i-au cerut să plece de la echipă. Foarte bine. Asta se va întâmpla.

Unii contestă faptul că l-a vândut pe Costache cu un milion de euro. De acord, poate nu e bine să vinzi orice, dar dacă Alibec, vedeta campionatului intern, face 2,5 milioane de euro, de ce n-ar face un puști de 18 ani de trei ori mai puțin? Calculele sunt simple, nu trebuie să fii expert.

Așa că, până la evaluarea situației din Șoseaua Ștefan cel Mare, întrebați-vă dacă doar domnul Negoiță e de vină. Simbolul echipei Dinamo, Cornel Dinu, aruncă rahat în grădina propriului club, susținănd că toți sunt tîmpiți iar el e singurul capabil de a face istorie. Istoria a scris-o ca jucător, rămîne să fie citită. Trecutul de tehnician îl trădează. E singurul antrenor român care a pierdut un meci după ce a avut 4-0 în minutul 60 și unicul selecționer care era să nu ne califice la cel mai de succes turneu final din istoria fotbalului românesc. Noroc că momentul Kosice a fost un simplu accident reparat urgent de conducătorii FRF altfel am fi trăit World Cup 94 la fel cum ne vom uita la vară la Cupa Mondială din Rusia. Adică, fără emoții.

About the Author

Daniel-Andrei Nazare

Daniel Nazare este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de acest gen din România. Este senior-editor la revista 100 % Sport, editor-coordonator la www.ilfovsport.ro si blogger www.adevarul.ro. Are o vechime de peste 20 de ani în presă românească, debutul petrecandu-se la ziarul Ziua in octombrie 1996. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A colaborat cu publicaţia spaniolă AS şi a comentat meciuri din campionatul Spaniei în perioada 2006-2008 la Boom Sport One. Daniel Nazare este E-Tutore - Specializare pedagogică pentru formatori în învăţământul de la distanţă, diplomă obţinută în 2012 la Madeira (Portugalia). Din decembrie 2017 este posesor al Licentei C UEFA pentru antrenori de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *