Popescu-Tudose, o nuvelă mai proastă ca Hagi-Tudose

Premierul patriei noastre,  vigurosul Mihai Tudose, după ce a rezolvat problema infrastructurii pentru Euro 2020 ( evident, e o glumă chiar bună), a mahmurit că ar avea nevoie de o intrare la UEFA. Și nu știa ce să facă, căci a recunoscut că nu le are cu fotbalul; de înțeles, pentru că în Brăila natală se dă mai tare în zaruri decât în obiecte sferice.

Nu-l mai vrea pe domnul doctor în științe politice Răzvan Burleanu, cum ar fi dorit domnul Dragnea, dacă ar fi fost la butoane, ci pe Gică Popescu. Fostul căpitan al Barcelonei, nu fostul pușcăriaș, cum ar scrie Ovidiu Ioanițoaia ca să nu-i supere pe cei care l-au urcat în avion mai des decât a mers cu liftul.

De fapt, ca să spuneam pe șleau, totul e o luptă politică. Dragnea versus Tudose, iar la fotbal e meciul dintre Popescu sau Generația de Aur împotriva managerilor școliți la fostul „Ștefan Gheorghiu”, Burleanu-Vișan. Faptul că Gică Popescu a acceptat funcția de consilier e un semnal că a început războiul. Mesajul este clar: președintele FRF și-a pierdut sprijinul politic și că fripturiștii cu drept de vot din Adunarea Generală trebuie să întoarcă armele ca la 23 August 1944. Ar mai fi niște condiții: Tudose să se mențină la putere, cel puțin pînă în mai 2018, iar opoziția la domnul Burleanu să fie mai puternică.

Vremurile când George Maior și Liviu Dragnea se plimbau cu avionul naționalei au trecut, pentru Tudose nu e nevoie, el merge cel mult cu bacul de la Brăila la Măcin, peste Dunăre. Așa că se ascut baionetele. Gică Popescu mi se pare că n-are fler în afaceri, dovadă școala de fotbal și celebrul bazar din Rahova, iar pentru cei care au memorie, să ne amintim că a pierdut niște bătălii cu Mircea Sandu. Să nu piardă și pe a doua cu Burleanu pentru că una, la masa verde de la DNA, s-a decis înainte să se meargă la urne în 2014. Adică la vestiare. Parcă asta cu Tudose și Popescu e o nuvelă mai proastă decât Hagi-Tudose.

Pe autor il gasiti pe pagina de Facebook Daniel-Andrei Nazare

About the Author

Daniel-Andrei Nazare

Daniel Nazare este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de acest gen din România. Este senior-editor la revista 100 % Sport, editor-coordonator la www.ilfovsport.ro si blogger www.adevarul.ro. Are o vechime de peste 20 de ani în presă românească, debutul petrecandu-se la ziarul Ziua in octombrie 1996. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A colaborat cu publicaţia spaniolă AS şi a comentat meciuri din campionatul Spaniei în perioada 2006-2008 la Boom Sport One. Daniel Nazare este E-Tutore - Specializare pedagogică pentru formatori în învăţământul de la distanţă, diplomă obţinută în 2012 la Madeira (Portugalia). Din decembrie 2017 este posesor al Licentei C UEFA pentru antrenori de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *