Povești fără început sau fără sfârșit la LPF. Intersează pe cineva?

Gino Iorgulescu a fost ales președinte al LPF la capătul unui scrutin care a amintit de Epoca de Aur, asta evident dacă nu adunăm votul lui Sorin Drăgoi care s-a ales singur: a primit sufragiul propriului club. Liga trebuie să existe în orice țară pentru că organizează campionatul profesionist, iar Federația are rolul de a se ocupa de oragnizarea fotbalului din acea țară. Realitatea e că Burleanu visează la banii LPF, iar LPF vrea singură să-și administreze bugetul.
Sunt de partea LPF pînă vine vorba de profesionalism, de transparență, de audiență, de multe altele. Nenea Gino vine și ne povestește că asistența video în arbitraj e foarte bună, dar costă 1,8 milioane de euro și nu avem bani. Păi, du-te fă rost de bani și implementează, nu sta să te vaiți ca o babă la colțul blocului. Asta înseamnă să fii manager de succes, să scoți bani din piatră seacă, să lupți pentru o idee. Același domn ne spune că audiențele sunt scăzute, uitînd că patru ani a dormit în biroul său în loc să zburde la meciuri, să cheme președinții la workshop-uri, să solicite puncte de vedere, să miște munții, ca lucrurile să mearg bine spre foarte bine.
A obligat cluburile să facă marketing, să inventeze WC-uri pentru spectatori, să le ofere un suc spectatorilor la un preț decent sau un hot-dog din care să nu cauți imediat cel mai bun spital? Nu, nici măcar nu s-a interesat să vadă dacă instalațiile de încălzire de sub gazon funcționează, a pasat problema la FRF. Asta după ce Marius Avram, în celebrul meci de la Tîrgu Mureș, a dat drumul la meci și era să sufere o comoție cerebrală la o alunecare.
Cică FRF impune licențierea, spune nea Gino, apoi dacă nu se respectă cine amendează? Cazul, evident tot cel de la Tg. Mureș? FRF zice că LPF, LPF că FRF. În loc să plimbăm culpele de la unii la alții, mai bine am lua hățurile și am face treabă. Înțeleg că și Gino și Răzvan nu vor să supere masa de vot, dar dacă nu supăram pe nimeni nici nu vom face treabă. Vom asculta în continuare poveștile lui Marius Mitran, la Replay, pe holurile Ligii, la cărciumile Ligii, la sindrofiile Ligii, dar despre mandatul lui Gino nu vom avea nimic de povestit peste ani și ani. Dar îî preocupă asta?

About the Author

Daniel-Andrei Nazare

Daniel Nazare este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de acest gen din România. Este senior-editor la revista 100 % Sport, editor-coordonator la www.ilfovsport.ro si blogger www.adevarul.ro. Are o vechime de peste 20 de ani în presă românească, debutul petrecandu-se la ziarul Ziua in octombrie 1996. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A colaborat cu publicaţia spaniolă AS şi a comentat meciuri din campionatul Spaniei în perioada 2006-2008 la Boom Sport One. Daniel Nazare este E-Tutore - Specializare pedagogică pentru formatori în învăţământul de la distanţă, diplomă obţinută în 2012 la Madeira (Portugalia). Din decembrie 2017 este posesor al Licentei C UEFA pentru antrenori de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *