Să vină vara… Să vină cât mai repede

Ne pregătim de un nou turneu final pe care, pe timpuri, îl vedeam la televizor. Azi, îl vedem la plasme, led-uri sau pe smart-uri. Nu mai avem obiective, vise și nici speranțe. Nu ne mai închipuim că ieșim în stradă, că nu mai ajungem la serviciu a doua zi, ne uităm ca la un film bun și adormim. Poate să visăm, dar nici timp de visuri nu mai avem.
 
Vom afla la vară care e cea mai bună echipă a lumii: Germania, Brazilia, Argentina sau poate alta. Nu ne va plictisi cu antijocul din grupe Italia, Olanda e deja uitată, în timp ce nu vom mai avea posibilitatea de a anticipa o surpriză pentru SUA. Sunt multe părți bune, se introduce tehnologia video și nu vom mai trăi sentimentul suporterului nedreptățit precum la golul nevalidat al lui Dorinel Munteanu. Vom avea reluări și mai puțin foști cavaleri ai fluierului, azi șomeri de lux, care să ne explice cum și de ce a greșit arbitrul X. 
 
Rusia, fiind un stat mai mult polițienesc decît democrat, va fi gazda unui Mondial fără incidente. Cei care vor veni la turneul final, inclusiv huliganii, se vor adapta cerințelor, dacă nu vor pleca acasă imediat. Marile vedete vor fi acolo, fotbalul va poposi în Rusia, țară care a dat fotbaliști de clasă în trecut, mai puțin în zilele noastre cînd încearcă multe și reușește foarte puține. 
 
Știu că va fi dureros pentru noi că nu suntem acolo, însă sinceritatea spune că nici n-am fi meritat. Logica dă o replică însă: dar Panama a meritat? Probabil nu, dar nu au fost în grupă cu noi și, din fericire, nu locuim pe acelasi continent. Altceva e să te scoată Polonia și Danemarca, mai grav Costa Rica și Panama.

About the Author

Daniel-Andrei Nazare

Daniel Nazare este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de acest gen din România. Este senior-editor la revista 100 % Sport, editor-coordonator la www.ilfovsport.ro si blogger www.adevarul.ro. Are o vechime de peste 20 de ani în presă românească, debutul petrecandu-se la ziarul Ziua in octombrie 1996. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A colaborat cu publicaţia spaniolă AS şi a comentat meciuri din campionatul Spaniei în perioada 2006-2008 la Boom Sport One. Daniel Nazare este E-Tutore - Specializare pedagogică pentru formatori în învăţământul de la distanţă, diplomă obţinută în 2012 la Madeira (Portugalia). Din decembrie 2017 este posesor al Licentei C UEFA pentru antrenori de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *