Foarte adevărat: La Permise Auto, daca platesti online banking ramai fara carnet!

Sunt cetatean al acestei tari, si a trebuit si eu, ca orice alt conducator auto, sa-mi schimb permisul auto dupa 10 ani.

A necesitat sa imi fac programare online pe site-ul insitutiei DRPCIV, ceea ce e firesc pentru anul 2018. De pe 3 ianuarie m-am programat pe 2 februarie. Cu o zi inainte, ca un om tinar cu mijloace moderne, am facut plata la Trezorerie online banking, ca sa nu pierd mult timp la ghiseu. Am printat dovada platii si am atasat-o la dosarul de pus. Cand am ajuns la ghiseu, doamna de acolo m-a certat ca nu platesc cash, anuntandu-ma ca nu mi-l poate inmana pe cel nou pina nu vine CONFIRMAREA PLATII de la Trezorerie. Cica cateva zile. Deci, in loc sa ne usuram viata si sa eliminam birocratia cu plata online, noi o o ingreunam.

Cu alte cuvinte, PERMISUL VECHI S-A ANULAT, CEL NOU NU S-A EMIS. De vineri pina azi, cine stie pina cand, eu n-am permis si nu pot circula pentru ca sistemul acestei directii este total tampit. Am facut dovada platii, daca acea hartie este falsa imi asum raspunderea, daca nu, sa-mi fie eliberat permisul. SUNT UN CETATEAN DE BUNA-CREDINTA care a urmat instructiunile de pe site-ul institutiei si care de 4 zile nu are carnet.

Va anunt oficial ca de azi circul fara carnet, iar daca un echipaj ma va legitimia ma voi supune sanctiunilor penale sau ce-or mai fi, ca nu ma pricep. Dupa aceea voi actiona in judecata DRPCIV pentru ca nu mi-a eliberat carnetul pentru ca eu am fost cetatean de buna credinta.

La ghiseu azi mi s-a spus pe un ton zemiflitor ca nu e treaba lor si ca sa vin cand voi fi sunat, iar la numarul de contact nu raspunde nimeni 021.3019570. Probabil e lasat deschis ca sa nu sune oamenii care au probleme.

Este incredibil ca in 2018, de 11 ani in UE si stat care a investit zeci de milioane de euro in echipament performant tehnologic, nu imi poate elibera nici macar o dovada ca permisul meu auto inca nu poate fi emis.

About the Author

Daniel-Andrei Nazare

Daniel Nazare este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de acest gen din România. Este senior-editor la revista 100 % Sport, editor-coordonator la www.ilfovsport.ro si blogger www.adevarul.ro. Are o vechime de peste 20 de ani în presă românească, debutul petrecandu-se la ziarul Ziua in octombrie 1996. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A colaborat cu publicaţia spaniolă AS şi a comentat meciuri din campionatul Spaniei în perioada 2006-2008 la Boom Sport One. Daniel Nazare este E-Tutore - Specializare pedagogică pentru formatori în învăţământul de la distanţă, diplomă obţinută în 2012 la Madeira (Portugalia). Din decembrie 2017 este posesor al Licentei C UEFA pentru antrenori de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *